• VAV Reklam Ajansı
    VAV Reklam Ajansı

    Profesyonel reklam ve tanıtım çözümleri...

  • Fikir
    Fikir
  • Tasarım
    Tasarım
  • Web Tasarım
    Web Tasarım

    Tüm cihazlarla uyumlu responsive tasarımlar... 

  • Kurumsal Kimlik Tasarımı
    Kurumsal Kimlik Tasarımı
  • Katalog Tasarımı
    Katalog Tasarımı

Fikir

Her hizmet ve ürünün başlangıç noktası olan fikir, teknoloji ve tecrübe ile harmanlanıp tasarıma dönüşür. İyi fikirler iyi tasarımları iyi tasarımlarda nihai ürün ve hizmetlerin istenilen düzeyde çıkmasını sağlar. Yaratıcı fikirler müşteriye sosyal ve mühendislik bilimleri ile tartılarak ihtiyacı karşılamak üzere optimum anlayışla sonuçlanır.

Tasarım

Şirketlerin rekabet üstünlükleri kurmak için kullandıkları en önemli araçlardan biri olan tasarım; mühendislik bilimleri, teknik ve görsel anlamda ürün oluşturmanın temelini oluşturur. Tasarımda markanız ya da ürününüz estetik, farklı ve yaratıcı bir görünümle maddi getiriye dönüşmektedir. Tasarım odaklı çalışılması satışları arttıracağı gibi müşteri memnuniyeti, maliyetleri azaltma ve marka bilinirliği üzerine olumlu etki yaratır.

Web Tasarım Projelerimiz

  • Duran Elektrik
    Duran Elektrik

    Kurumsal Web Tasarım (Responsive)

  • Çukurova Alüminyum
    Çukurova Alüminyum

    Web Tasarım (Responsive)

  • Ra Yapısan - İnşaat Malzemeleri
    Ra Yapısan - İnşaat Malzemeleri

    Kurumsal Web Tasarımı (Responsive)

  • Yıldırımlar İnşaat Malzemeleri
    Yıldırımlar İnşaat Malzemeleri

    Kurumsal Web Tasarımı

  • Ağaç Marketim
    Ağaç Marketim

    Web Tasarımı

  • Vollen's Mobilya
    Vollen's Mobilya

    Web Tasarım (Responsive)

  • Kasım Pres
    Kasım Pres

    Web Tasarım (Responsive)

  • Parkvizyon Peyzaj
    Parkvizyon Peyzaj

    Web Tasarım (Responsive) 

  • Mediterranean Ship Supply
    Mediterranean Ship Supply

    Web Tasarım (Responsive)

  • Yeni Çetinkaya
    Yeni Çetinkaya

    Web Tasarım

  • İnvest Enerji
    İnvest Enerji
    Kurumsal Web Tasarım
  • İtopya Temizlik
    İtopya Temizlik
    Kurumsal Web Tasarım

                 Sıkça karşılaştığımız TCP/IP kısaltması 1978 yılındaki İletim Kontrol Protoküdür ve daha sonra 1983 de eklenen Intern Protokolüdür. (Transmission Control Protocol / Intern Protocol) . IP numarası yada IP adresi olarak bildiğimiz bu 4 adet 0 ile 250 arasındaki numaralar ili bilgisayarın birbirini bulması için kullanılır.  İlk ortaya çıkan internet kavramlarından ARPANET gelişerek internet  adını almıştır. DNS olarak karşılaştığımız terim ise Domain Name System kısaltması olarak kullanılmaktadır.  Domain isimleri karmaşık IP numaraları yerine daha akılda kalıcı olduğu için ortaya çıkmıştır. Gov uzantılı olarak bilinen hükümet kurumları,  edu eğitim kurumları ve com tizari kuruluşları temsil etmektedir. E mail uygulamaları 1980 li yıllarda kullanılmaya başlanmıştır. Son olarak 1995 yılında Federal Networking Council İnterneti tanıtan bir bildiri yayınladı;

  • ·                  Birbirilerine IP protokolüne dayalı global bir adres uzayı ile lojik olarak bağlı bilgisayarlardan oluşan bir bilgi sistemidir. 
  • ·                  TCP/IP veya benzeri IP uyumlu protokoller kullanarak haberleşmeyi sağlar.
  • ·                  Yüksek düzeyli servislere ulaşılmasını sağlar.

               Vavreklam Google Page 1998

                                                    1998 google web sitesi ilk görünümü

                Web sayfaları yazılım dili olan HTML İsviçre de  Nükleer Parçacık Labaratuarında CERN üzerinde çalışan bilim adamı tarafından geliştirildi. Tim Berners Lee adındaki bu bilim adamı aynı zamanda kitapların, araştırmaların ve diğer akademik dokümanların Web de elektronik ortama aktarılmasına da öncülük etmiştir. Web Sitelerindeki ilk başlarda sadece metin görüntülemekte ancak günümüzde insanlık için nefes almak kadar önemli bir hale gelmiştir. 
                Dünyanın ilk web sitesi http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

 


2.Web Tasarımı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


                 Design Diagram

            İki ana kümeden yapacağınız seçim size birleşim yerinde cevabını verecektir.

Web tasarımı yapılırken kullanılacak içerik metinleri önceden oluşturulmadır. İçerik metinleri tasarıma yön verecek bilgiler içerdiğinden metinlerin sonradan yazılması site ile tutarsızlıklara neden olabilmektedir. Ayrıca metinler hazırlanırken ziyaretçilerin ilgisini çekecek konular sade ve anlamlı cümleler ile oluşturulmadır. Web tasarım aşamasında sitenin ne amaçla kullanılacağı, hangi sayfaların bulunması gerektiği, müşterilerin ihtiyaçları ve özellikleri de göz önünde bulundurularak şekillendirilmelidir. Web sitesi kullanıcılarının sayfalar arası geçişleri, ana sayfaya her sayfadan erişim (ki bu genelde her sayfada bulunan logo ile olmaktadır) ve sayfaların alt gruplandırılması gibi detaylar web sitesine işlevsellik katacaktır. Web sitesinin içerik boyutuna göre arama motoru da tasarım içinde kullanılmaktadır. İçeriklerin yazı boyutu ve renkleri hem site içinde uyumlu, Logo renklerinden seçilerek yapılmalı hem de arka plan ve yazılar zıt karakterli olmalıdır bu sayede okunabilirliği arttırılmış olacaktır. Web tarayıcıları ile uyumlu olması hem web sitelerinin düzgün görünmesini hem de arama motorlarında üst sıralarda çıkma olasılığını arttırma yollarındandır.

Hedefleri, cirosu büyük bir şirketin web sitesinde eski fotoğraflar , çözünürlüğü düşük grafikler, bol renkli eski bir logo,  ürünlerini sergileyecek kataloglarının olmadığı, şirket tanıtımının da amatörce yazılmış olduğu fikri düşünülürse ; bu şirketin potansiyel şehir dışı müşterileri firmayla iletişime geçme istekleri % kaç olur. Ticari işletmelerin yükseliş zamanlarında nelere dikkat edip nasıl çalışmalar yapıldığı incelenirse kurumsal çalışmaların içinde reklam ve tanıtım faaliyetlerine verilen önem gözlemlenecektir.


2.1. Web Tasarım öncesi neler belirlenmelidir ?

·                  Amaç ve hedefleri belirlediniz mi?

·                  Bütçe ve zamanlama planı yapıldı mı?

·                  Hedef kitle özellikleri ve proje kapsamı nedir?

·                  Görsel olarak stil belirlendi mi? Müşteri yeterli görsel öğeye sahip mi?

·                  Web sitesinde kesinlikle istenilen ve istenmeyenler nelerdir?

 

İnternet ve web siteleri tanıtım ve satış ayrıca iletişim için kullanılan en etkili iki araçtır. Web siteleri şirket ve kurumların sanal ortamdaki temsilidir bu nedenler web tasarımlarının en iyi olmasını isterler. En iyi olarak tanımlanması için görünüm, kullanıcı dostu yani kullanılabilirliği kolay, benzersiz bir tasarım, arama motorlarında en üst sırada çıkma ve sitenin yüklenme süresinin minumum olması gibi özelliklere sahip olması gerekmektedir.


3. Web Sitesi ve Tasarımı Neden Bu Kadar Önemlidir?

               Web siteleri ister ticari bir işletmenin reklam tanıtım faaliyetleri için , ister iletişim aracı olarak kullanılmak üzere ihtiyaç oluştursun günümüz teknolojisi ile dünyadaki 3,419 milyar kullanıcıya ulaşabilme hızı ve maliyeti en düşük değerlerdedir. 2010 yılında Uluslar arası İletişim Birliğine göre 1,4 milyar civarında olan kullanıcı sayısının bu denli hızlı artış göstermesi gelecekte hem reklam ve pazarlama faaliyetlerinin hem de iletişim faaliyetlerinin vazgeçilmez yolu olacağı izlenimi vermektedir. 

                 Web Sitesi Neden Nemlidir

Kendi sektörlerindeki başarılı kişi, firma ve kurumlar incelendiğinde mutlaka profesyonel olarak hazırlanmış bir web sitesine sahip oldukları görünecektir. İlk başta sadece ürün satışı yapan şirketlerin ihtiyacı olduğu düşünülse de siyasi liderin hatta siyasi adayların birer internet sitesi vardır. Hatta bunu destekleyen sosyal medya sayfaları, blogları, e bülten bildirileri de kurumsallık seviyesine göre gözlemlenebilir.

Son olarak profesyonel bir SEO (arama motoru optimizasyonu)  ile ihtiyacınızdan fazlasına ulaşın…

Kaynaklar
1- http://bidb.itu.edu.tr/ 
2- http://www.selcuk.edu.tr/ web tasarımının temelleri
3- https://www.inonu.edu.tr Modern Web Tasarımı Hasan Yalçın
4- http://www.colinharman.com      
5- http://www.itu.int/ITUD/ict/material/TelecomICT_Indicators_Definition_March2010_for_web.pdf